Позвънете

Термометри

Измерването на телесната температура е изключително важно, тъй като отклонението й от нормата е един от първите сигнали за наличието на проблеми със здравето.

Научете повече

Измерването на телесната температура е изключително важно, тъй като отклонението й от нормата е един от първите сигнали за наличието на проблеми със здравето.

Днес на пазара има изобилие от различни видове термометри: живачни, електронни, инфрачервени, контактни и безконтактни. Голямото разнообразие от продукти позволява на клиента да избере най-удобния за него, използвайки информацията, която е предоставена за всеки продукт.

Детски термометър за телесна температура

Разгледайте нашите видове термометри и изберете най-подходящия за Вашите нужди. В нашия каталог можете да откриете безконтактни, електронни и дигитални термометри за бебета и върастнни.

Ако Ви е любопитно откъде е произлязъл този продукт, вижте този материал.


По-малко

Как е добре да се мери температурата при новородени и малки деца?

  • 1. Ректално измерване на температурата. Включете цифровия термометър и намажете леко върха на термометъра с вазелин или бебешко олио. Поставете бебето по гръб, повдигнете бедрата му и поставете термометър в ректума от 1 до 2 сантиметра. Никога не се опитвайте да накарате термометъра да премине през някаква съпротива Задръжте термометъра на място, докато той сигнализира, че температурата е измерена. Извадете уреда и прочетете показанията.
  • 2. Мерене под мишниците. Включете цифровия термометър. Когато поставите термометъра под мишницата на детето си, уверете се, че той докосва кожата, а не дрехата. Дръжте термометъра неподвижно на място, докато той сигнализира, че е направено. Добре е след сигнала да изчакате още 10-15 секунди, за да сте сигурни в измерването. Извадете термометъра и вижте температурата на дисплея.
  • 3. Измерване на температура в ушите. Такива термометри се среща по-рядко, но ако имате такъв уред, внимателно поставете термометъра в ухото на детенцето. Следвайте инструкциите за употреба, които идват с Вашия дигитален уред, за да сте сигурни, че термометърът е поставен на подходящото разстояние в ушния канал. Дръжте го плътно на място, докато той сигнализира, че меренето е завършило. Извадете термометъра и вижте колко градуса показва.
  • 4. Температура на челото. Включете Вашия термометър. Внимателно сложете датчика на термометъра върху челото на детето си. Натиснете бутона за мерене. Махнете уреда и прочетете цифрите.