Позвънете

Публикация

Прочетете полезните ни публикации.
Инхалатори за астма за деца-Част 2

Инхалатори за астма за деца-Част 2

2129

Инхалатори с разделител

 

Въпреки че детето ви може да може да използва инхалатор с измерена доза, след като е навършило 6 години, все пак може да е добре да използвате разделител, за да сте сигурни, че той ще получи пълната доза в белите дробове.

 

Разделителят е малко устройство, което може да бъде прикрепено към инхалатора и дори може да включва маска за кърмачета, малки деца и деца на предучилищна възраст, които са на 4 години или по-малки. Те включват задържаща камера, която държи лекарството в раздалечителя, докато детето ви поеме дъх, за да не се налага да координира дишането си с активирането на инхалатора.

 

Инхалатори за бърза реакция при астматичен пристъп (спасителни инхалатори)

 

Спасителните астматични инхалатори включват краткодействащи бета-агонисти, които могат да осигурят бързо облекчение, когато детето Ви има симптоми на астма:

 

  • ProAir HFA (инхалатор за албутерол)
  • Proventil HFA (инхалатор за албутерол)
  • Ventolin HFA (инхалатор за албутерол)
  • Ventolin HFA 60 (инхалатор за албутерол)
  • Xopenex HFA (инхалатор с левалбутерол)
  • ProAir RespicClick (инхалатор за албутерол)

 

Тези спасителни инхалатори обикновено се използват само по необходимост, а не всеки ден. Говорете с вашия педиатър, ако детето ви трябва да използва бързите средства за лечение на астма повече от два пъти седмично.

 

Превантивни инхалатори за астма

 

Инхалационните кортикостероидни инхалатори са основата на превантивната терапия за астма.

 

За разлика от спасителните инхалатори, които могат бързо да облекчат симптомите на астма, стереоидните инхалатори обикновено се използват ежедневно, за да предпазят детето ви да развие симптоми на астма.

 

Въпреки че може да изглежда, че стероидните инхалатори са еднакви размерът на частиците на лекарството може да повлияе върху начина, по който те се абсорбират.

БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ

Получавайте първи всички новини относно промоции, нови продукти и много друга актуална информация. Абонирайте се за бюлетина ни още сега.