Позвънете

Публикация

Прочетете полезните ни публикации.
Инхалатори за астма за деца - част 1

Инхалатори за астма за деца - част 1

2189

Инхалатори за астма

За съжаление, дори и да са изключително удобни, инхалаторите трябва да се използват правилно, което изисква няколко стъпки, за да бъдат те ефективни.

 

Това може да бъде опростено чрез комбиниране на инхалатор с измерена доза с раздалечител или разделител с маска, но инхалаторът с дистанционното трябва да се използва правилно.

 

Може да не сте в състояние да избягате от използването на инхалатор за астма, въпреки че, тъй като някои лекарства за астма са достъпни само като инхалатор. И макар и да съществуват пулверизирани форми на албутерол, левалбутерол (Xopenex) и Pulmicort (будезонид), повечето други лекарства за лечение на астма се предлагат само като инхалатори.

 

Видове инхалатори за астма

Има два основни вида инхалатори за астма, а именно по-старите инхалатори с измерена доза (MDI), които много хора познават, и по-новите сухи инхалатори за прах (DPI). По принцип повечето хора смятат, че инхалаторите за сух прах са по-лесни за употреба, тъй като те се задействат чрез дишане (лекарството не излиза, докато не си поемете дъх), докато инхалаторите с измерена доза изискват от потребителя да координира дълбоко поемане на въздух с активиране на инхалатора.

 

  • Инхалатори с дозираща доза (CFC) - инхалатори с хлорофлуоровъглероди са били постепенно премахнати поради опасения, свързани с околната среда
  • Инхалатори с дозираща доза (HFA) - по-новите инхалатори с хидрофлуороалколен пропелант без CFC
  • Задействани с дишане дозиращи инхалатори (HFA) - по-скъпи от другите MDI
  • Сухи прахообразни инхалатори - обикновено не могат да се използват, докато децата не са на възраст от 5 до 6 години и могат да вземат дълбока, силна инхалация. По-младите деца често се опитват да ударят в инхалатора, вместо да вдишват.

 

Когато се използва сух прахообразен инхалатор, много по-малки деца допускат следните грешки:

 

  • неправилно позициониране на инхалатора
  • непоемане на дълбок дъх
  • незадържане на дъхаза около 10 секунди

забравяне да дишат бавно след това

БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ

Получавайте първи всички новини относно промоции, нови продукти и много друга актуална информация. Абонирайте се за бюлетина ни още сега.